Siz Değerli Müşterilerimize
ÖNEMLİ DUYURU ; Firmamızdan satın aldığınız tüm dedektör modellerimiz faturalı ve garantilidir. Konusunda uzman ekibimiz tarafında satın aldığınız tüm modeller için eğitim ve teknik destek verilmektedir. Dedektör ve Ürünlerimiz Hakkında Detaylı Bilgi İçin Bize Ulaşın. Soru ve Sorunlarınız İçin Whatsapp İletişim : 0532 157 38 12
İletişime Geçin

whites-tdi-sl-12-3Siz de yoğun minareli topraklar da Pulse İndiksiyon (P.I) sistemli bir dedektör kullamak isterseniz sizin için de en iyisi mutlaka TDI Pulse Scan modeli olacaktır. Çünkü TDI modeli diğer pulse sistemler gibi yoğun mineralli topraklar da stabilliğini bozmaz. TDI bunu başarmasın da en çok Hassas Denge Zemin Kontrolü yapan entegrelerine borçludur. Sıcak kayalar, siyah topraklar, yoğun minerale sahip aklınıza gelebilecek tüm toprak çeşitleri buna dâhildir. Pulse sistem dedektörler diğer dedektörlere göre daha derinden algılama yapar. Lakin kullanım konusun da en basit olanı tercih etmek gerekir, bu yüzde TDI modeli kullanım kolaylığı dikkate alındığın da bir adım öne geçer. TDI’nın kullanımı sadece 5 adet çevirmeli tuş ile sağlanır. Bu tuşlar sadece kullanımı kolaylaştırmanı yanı sıra zor koşullu topraklar da stabilliği de korumanıza da yardımcı olacaktır. Gelin beraber şimdi de PULSE sistemin çalışma prensiplerine bakalım;

Pulse indüksiyon (PI) dedektörleri klasik indüksiyon dengeli (VLF) modellerden çok farklıdırlar. Sürekli dalgalı bir manyetik alanı iletmenin yerine PI dedektör, manyetik enerjinin kısa nabızlarını periyodik olarak iletir. Daha sonra PI alıcısı, hedef (ve toprak) bilgisi için nabız zayıflığına bakar.

Çok güçlü nabızların kullanımı, özellikle aşırı mineralleşmiş toprakta, VLF’den daha iyi bir nüfuzla sonuçlanır. Bu da PI dedektörü, VLF’lerin çalışmayacağı kötü topraklarda belli şekillerde avlanmak için en iyi seçenek haline getirir.
PI dedektörlerde klasik ayrımcı yoktur, fakat belli bazı metal çeşitlerini az da olsa ayırt etme yeteneğine sahiptir. Azalım yanıtı hedefin iletkenliğine göre değişiklik gösterir dolayısıyla da düşük iletkenlikli hedeflerin hızlı azalımları ve yüksek iletkenlikli hedeflerin ise düşük azalımları vardır.

Gram-dışı altın külçeleri genellikle sadece düşük gecikme ayarında tespit edilebilirlerken büyük külçeler, aynı alaşımdan olsalar bile, daha yüksek gecikme ayarında tespit edilebilirler. Bu büyük ölçüde, küçük ince hedeflerin yanıtlarının hızlıca dağıldığı kabuk etkisi yüzündendir.

Pulse gücü sağlam bir derinlik ve duyarlılık sağlar. TDI SL’nin ayarı, gözlem ve kalıntı avlama özellikleriyle diğer birçok PI dedektörden daha basittir.

Seçilebilir İletkenlik ve Ayarlanabilir Pulse Sinyal Şiddeti sadece White’s’ın TDI ve TDI SL modellerine özgü iki özelliktir.
Bunlar Altın Gözlemcisi’ne sadece altın bulma oranını artırmada yardımcı olmaz aynı zamanda Sikke, Kalıntı ve Sahil Avcıları’nın kendi özel hedeflerini bulmalarında da yardımcı olurlar.

Şimdi de yukarı da bahsedilen kullanımızı kolaylaştıran 5 adet tuşa göz atalım;
1. Threshold: Eşik kontrolü, arka plan ses tonunun duyulduğu seviyeyi ayarlar. Çoğu durum için eşik, düşük ama açık bir şekilde duyulabilen bir seviyeye ayarlandığında zayıf hedef sinyallerini kolayca duyabilirsiniz.
2. Power/Gain: Gain kontrolü alınan sinyalin ses hacmini artırır veya düşürür. Normalde bu, dedektörün ne kadar derin hedefleri ‘göreceğini’ belirler. Gain kontrolü aynı zamanda dedektörü açıp kapatmak için de kullanılır.
3. Pulse Delay: TDI nabzı iletir ve daha sonra, kısa süreli bir gecikmenin ardından alınan sinyali çeşitlendirir. Nabız Gecikmesi, bu zaman gecikmesinin 10 µs (mikro saniye)’den 25 µs’ye ayarlanmasına olanak tanır.
4. Ground Balance: Bu kontrol, toprak mineralleşmesi sebepli sinyalleri dengelemek için kullanılır. TDI’nin düz PI modunda toprak ayarı olmadan çalışabileceği bir KAPALI pozisyonu da mevcuttur.
5. Frequency: Bu kontrol iletken nabız oranında düzenlemeler yapar. Bu, radyo istasyonları, mikro dalgalar, kısa dalgalar, elektrik akımları veya yakınlarda kullanılan diğer metal dedektörler gibi çevresel elektro manyetik kaynaklar yüzünden oluşan herhangi bir etkileşime karşı koymak için kullanılır.

27 Temmuz 2016
1.980 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.