Kampanya Spotu Başlığı
Merhabalar Sizler için seçtiğim en iyi dedektör modellerini sitemizde bulabilirsiniz. Detaylı bilgi için 0532 157 38 12 iletişim hattından bize ulaşın. Define. Hobi ve Güvenlik Dedektörlerimizi yerinde test edebilirsiniz.
TÜMÜNÜ GÖR

Altın aramada yeni yöntem: Ağaç yaprakları

Altın aramada yeni yöntem: Ağaç yaprakları

Altın aramada yeni yöntem

Bilim insanları, bazı bitkilerin yapraklarında altın bulunduğunu ve bu yolla yeraltındaki altın yataklarının tespit edilebileceğini ortaya koydu.
Avustralyalı araştırmacılar, okaliptüs ağacının yapraklarında bulunan altın parçacıklarının, toprağın birkaç metre derinliğinde bu maden yatağının varlığına işaret ettiğini tespit etti.
Araştırmacılar, bu bulgu sayesinde, erişilmesi güç yerlerde bu metalin yerinin yeni yöntemlerle tespit edilebileceğini belirtiyor.
Araştırma sonuçları Nature Communications dergisinde yayımlandı. Avustralya Bilimsel ve Sınai Araştırma Örgütü’nden jeokimyacı Dr. Mel Lintern bu çalışmayla ilgili olarak şunları söyledi:

“Avustralya’da ve başka bölgelerde kolay erişilebilir altın yataklarını tespit ettik. Şimdi de nehir çökeltileri ve kum tepeciklerinin metrelerce altında gömülü olan zor yatakların bulunması üzerinde çalışıyoruz. Ağaçlar bunu yapmamızı sağlayacak bir yöntem sunuyor bize.”

Gömülü hazine
Daha önce de okaliptüs ağacını çevreleyen topraklarda altın parçacıkları bulunmuştu. Bazı ağaçların yapraklarında, dallarında ve kabuklarında az miktarda altın bulan araştırmacılar, bu kez ağaçların altını emdiğini tespit etti.
Bu altının miktarına ilişkin olarak Dr. Lintern, “Bir yüzüklük altın için altın yatakları üzerinde yetişen 500 ağaca ihtiyaç var.” dedi.
Fakat altına rastlanan ağaçların bulunduğu bölgede 30 metre derinlikte altın yatağının olduğu görüldü.
Günümüzde altın yatakları, toprak yüzeyine çıkmış altın içeren kaya parçalarının bulunması ya da arama amaçlı kazılar sonucunda tespit edilebiliyor.
Araştırmacılar, yeni altın yatakları bulmak için bitki örtüsünün incelenmesinin daha iyi bir yöntem olacağını, çevreye daha az zarar vereceğini vurguluyor.
Aynı yöntemin demir, bakır, kurşun gibi başka minerallerin aranmasında da kullanılabileceği belirtiliyor.

Kaynak:BBC Türkçe

#dedektor #altınarama #dedektörfiyatları

01 Eylül 2016
3.509 görüntülenme

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Whatsapp
Müşteri Temsilcisi
Müşteri Temsilcisi
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1